Planket

Välkommen till Planket, Västra Ingelstads egen anslagstavla.

Här kan du sälja, köpa och efterlysa saker, söka bostad, samåkning, en fikapolare eller en barnvakt.
Du kan tipsa om din loppis, bjuda på midsommarfest och berätta nåt kul.
Var artig, vänlig och omtänksam, så blir alla glad och nöjda. Have fun och klottra på!

63 KOMMENTARER

 1. Hej,
  Ni som har barn på Framtidskompassens förskola och skola – hur länge fick ni stå i kö för att få en plats?

  • Hej,
   Jag undrar samma sak:) Jag och min familj kommer flytta in i nya området som ska byggas nu (Päronlunden) Inflyttning kommer ske slutet på 2022. Våra barn kommer att gå i 5e klass och 2e klass när vi flyttar in.

   Försökt ringa Framtidskompassen ca 40 gånger men ingen som svarar.

   Ser fram emot att komma ut till Västra Ingelstad:)

  • Hej Anna-Marie, där är väldigt långa köer, rekommenderar att sätta upp ditt barn så fort så möjligt. Vi satte upp vår son när han var nyfödd. Men räkna med några års väntetid. Hälsingar Pontus

  • Hej Anna.
   Bra fråga…dock saknar den nog tyvärr ett enkelt svar.
   En affär hade varit trevligt, men de flesta planer verkar ha runnit ut i sanden.

   • Hej,
    Jag pratade med Vellinge kommun gällande bygget. Det verkar inte vara något som är klart. Tydligen har detta pratats om i många år som jag förstod det. Dock nämnde dom att stationshuset kommer få en lite livsmedelsbutik? Vi flyttar in i slutet av 2022 så hoppas det är uppe och rullar då:)

 2. Hejsan!
  Jag och min man önskar flytta till Västra Ingelstad från Höllviken. Önskar gärna hyra något. Iallafall just nu.
  Öppna för alla förslag. Maila gärna ezaar@hotmail.com

  Mvh Eva

 3. Hejsan! Vi, min man och jag, skulle så gärna vilja bo i Västra Ingelstad. Vi bor just nu i Höllviken. Undrar ifall någon har nåt att hyra (iallafall till en början) Tacksam för svar!

 4. Borttappade solglasögon i svart fodral. Onsdag 26/6 på morgonen, någonstans mellan Bygelvägen och golfbanan
  Tacksam om du som hittar dessa hör av dig till Leif, 070 5144289

 5. Hej!

  Vi är två tandläkare med tvillingtjejer på 2 år som letar efter nytt boende. Vi bor för tillfället i Halland men planerar att flytta närmare familj och vänner. Vi hoppas på att kunna hitta något i Västra Ingelsta och är tacksamma för alla förslag. Finns det någon som är intresserad av att sälja en liten tomt? Ska flytta från sitt hus och önskar att en barnfamilj flyttar in? Kanske har ni ett hus som ni vill hyra ut?

  Bästa hälsningar Micael och Susanne Klemendz

 6. Hej
  Jag är ny skild mamma med fast jobb och bra ekonomi och söker en bostad i västra Ingelstad till mig och mina barn.
  Har tre barn men ändats två barn åt gången.
  Lilla pojken går på framtidskompassen och vill därför flytta ut till västra Ingelstad.
  Hoppas på att hitta ett boende till oss.

 7. Hej alla Västra Ingelstad-bor,

  Välkomna på Arrie byaloppis den 19 augusti kl. 10-14! Familjer från byn med omnejd säljer blandad kompott – mycket barnkläder, inredningsdetaljer, växter, prydnadssaker, leksaker, osv.

  Grillad korv och fika finns till försäljning!

  Det finns säljare både inne i ett stort tält och utanför tältet, så loppisen blir av oavsett väder. Vill du sälja så hör av dig till Emma på emmashonung@hotmail.com. Ett bord i tältet kostar 100 kr. Att ta med egen filt eller bord och stå utanför tältet kostar 50 kr.

  Loppisen är vid Arrie byahus som ligger intill Arrie kyrka, Prästagårdsvägen 14 i Arrie (Vellinge kommun).

  Välkomna!

 8. Hej kära bybor!
  Från och med i vår har ni möjlighet att boka barnkalas hos på Bröddarpsholm. Ni bestämmer tema och jag hjälper er att ordna och arrangera allt. Vi har renoverat vår festlokal under en period och har nu möjlighet att ta emot bokningar igen. Fira din födelsedag eller varför inte ha din bröllopsfest här. Vi arrangerar även begravningsmottagning, konferens eller vad du vill.
  Jag har också utökat min hundsalong. Jag tar emot de flesta raserna/blandraserna för klipp ,trim, bad eller kloklipp.
  Hjärtligt välkomna att höra av er!
  Mvh
  Anett

   • Tack för svar!
    Har du ngn aning om hur långt framskridna planer och vilka aktörer….tänker då närmast på livsmedel. Känns osäkert, att anmäla intresse för lägenhet om ingen affär finns.

    • Ännu ingen plats, aktör eller datum är bestämd. Vi får nöja oss med matkasse på internet tillsvidare.

 9. Hej,

  Vi är en familj som söker barnvakt till våra pojkar 1år och 6år. Ser gärna att det är någon som bor i byn. Då vi båda arbetar varierande tider blir det ibland svårt att få ihop det och det bästa hade varit att hitta en barnvakt som kan ställa upp när det krisar.

 10. Hej!

  BYTES: Vi har en 3a (4 sovrum varav en sovalkov ”rum utan fönster”) i bostadsrätts-radhusen i Västra Ingelstad. 82kvm. Vi söker efter ett större boende, villa eller större radhus. Finns det möjligtvis någon som söker ett mindre boende som vill köpa vårt och sälja sitt till oss? Alltså någon sorts försäljningsbyte? Hör av er till mig, Seabeach1@hotmail.com

 11. Hej!

  Jag och min sambo letar nytt boende och vi är väldigt intresserade av att flytta till Västra Ingelstad som vi hört mycket gott om. Vi är en liten familj på två men vi hoppas kunna bli fler i framtiden.

  Om ni hör något eller är intresserade av att sälja tar vi tacksamt emot tips och råd.

  Vänliga hälsningar

  Andreé Johansson (johanssonandree@hotmail.com) och Hanna Josefsson

 12. hej. vi är en familj på 2 vuxna, 1 barn men planer på en till. vi bor i Malmö men söker oss till ett lugnare område.

  Vi söker 2-3a, min 65 kvm, max 8000. Inte allt för långt från tågstationen då sambon jobbar i Lund, och jag i Malmö.

  önskemål: drömmen är en trädgård men balkong också okej.

  Vill man nya lägenhet har vi en 3a på 93 kvm , 9230 kr – i Malmö centrum.

  maila oss: therese.rosvall@hotmail.se

 13. Hej!
  Den 1 maj 2017 blir en av våra lägenheter ledig på Bröddarpsholms Gård. Vi finns ca 1 km från 101:an och drygt 2 km från tågstationen i V Ingelstad. Lägenheten är ca 65 kvm och är på två plan. Det är två sovrum på nedervåningen och toalett med dusch. På ovanvåningen finns allrum, kök och ett litet rum för köksmöblemang. Det finns även en liten uteplats. I hyran som är 7500:- ingår parkering, vatten, värme, sophämtning samt utvändig fönsterputs.Vi kommer att få fiber inkopplat under året.
  Hör av dig om du är intresserad och vill komma i kontakt med oss!
  Mvh
  Anett Larsson
  0705-605688 Mail: anett@broddarpsholm.se

 14. Hej, familj på fyra som vill komma iväg från stan. Uppväxt i Norra Håslöv och känner nu när barnen börja närmar sig skolålder att det är på tiden att lämna Malmö.

  Letar efter ett hus eller gård att hyra och även köpa från 1/12 alternativt 1/1.

  • Hej!
   Vi har en jättefin gård till salu på Norrevägen-kommer ut på hemnet ikväll -mäklare våningen o villan

 15. Hej,
  Vi är en liten familj på 3 som letar efter hus i Västra Ingelstad, hör gärna av er om ni funderar på att sälja. Huset får gärna vara mer än 125 kvm och ett extra plus om det finns öppen spis :)

 16. Hej familj på 3.. söker hus eller mindre gård att hyra.. långtids hyra. Ordnad ekonomi.. bra referenser från boende…

  Hör av er på 0721951624

  Mvh Sara

 17. Hej!
  Vi är en familj på 4 från Malmö som gärna vill flytta ut till västra Ingelstad! Vi kan tänka oss både köpa eller hyra. Är det någon som går i flyttes planer hör gärna av er!

  Med vänlig hälsning, Cindy

 18. hejsan,
  finns det någon släktforskningsförening i Västra ingelstad ? som man kan kontakta för lite frågor
  //Roger

 19. Hej !
  Önskar hyra boende på 3rum, i eller kring västra Ingelstad. Någon som har eller känner någon som vill hyra ut en längre tid ?

 20. Hej alla! Vi är en liten familj på 3 från Malmö som är på jakt efter ett hus i V.Ingelstad. Går ni i flytt tankar så hör gärna av er.

 21. Hej,
  Jag skriver då jag söker människor som har kunskap om västra Ingelstad 1940-1985. Jag skriver en roman som är baserad på min farmors liv, Svea Ohlsson, som bodde på Haga. Min farfars far Nils byggde Haga och hans son Thorsten var min farfar.
  Om det finns någon med minnen av byn eller till och med familjen, de fick en son som heter Rolf som är min pappa, får ni gärna kontakta mig för några korta frågor. Halva romanen utspelar sig nämligen i västra Ingelstad.
  Jag nås på ulrika.rudqvist@gmail.com eller 0721-553051.

 22. Hej
  Ser att det var ett tag sedan men några som letar hus i vår underbara by. Jag kommer att lägga ut vårt hus till försäljning nästa vecka :)

 23. Vi är några som vill starta upp ett Byalag i Västra Ingelstad och nu söker vi information!
  Har det funnits ett tidigare och vilka har varit med och drivit det? Tacksam för all info ni har!
  mvh
  Marie

  • Hej!

   Nu är det några år sedan din notis på denna sida publicerades och jag fann den helt apropo.

   Undrar bara om något byalag någonsin bildades? Skulle vara intressant att få veta lite mer.

 24. Hej
  Vi är en familj på snart 4 som gärna vill flytta till V Ingelstad.
  Går ni i flytt tankar får ni gärna höra av er…

 25. Hej alla, är det någon som är av med sin svartvita katt? Sen någon vecka tillbaka har vi en jättegosig hankatt i Arrie som saknar sin rätta familj. Hoppas någon känner igen honom (se länken).

 26. Hej,
  Vi funderar på att våra barn ska gå på Framtidskompassen i V Ingelstad. Någon som vill berätta om skolan så blir jag tacksam?

 27. Bra med hastighetsbegränsning om den kollas. Den gör den då och då, senast i slutet av april då polisen tog många fortkörare. Hade önskat att man även kontrollerade Byvägen, där bussen svischar förbi i en bra bit över 40. Likaså Kyrkovägen där det gasas hej vilt emellanåt.

 28. Tycker att hastigheten 40 utanför skolan är bra,dom gångerna den hålls..tyvärr är det många som accelererar upp och har det som ”start” sträckan ut genom byn. En del barn som bor lite ”utanför” går längs väg 101 på den smala gångväg som finns på samma sida som skolan (för att slippa korsa den trafikerade vägen på morgonen) även om dessa barn är relativt få så tycker iallafall jag att det borde vara en anledning till att hålla ner farten. För er som funderar på att köpa hus här är det enligt mig en trevlig lantlig by där alla hälsar på varandra,byn borde dock ”piffas” upp med en liten affär så man kunde köpa lite frallor på lördag mornarna eller köpa mjölk när den är slut:) Tåget kommer att bli toppen!

 29. Hej! Vi är ett äldre par som bor i Västra Ingelstad, och är i behov av hjälp med trädgårdsarbete såsom ogräsrensning i rabatter och gräsklippning ev. var 14:de dag.

  • Hej. Jag skulle kunna tänka mig att hjälpa er med detta om ni inte har hittat hjälp redan. Vad är det exakt som behöver göras och när. MVH Gustav

   • Hej Gustav Hjertsson!

    Jag såg ditt inlägg om att du kan utföra trädgårdsarbete. Vi undrar om du behöver fler kunder?

    mvh
    Anna

 30. Jag tycker det är för låg hastighet på väg 101 utan för skolan. Med tanke på att vi har tunnel under väg 101. Tunneln har varit där i många år .Har man inte använt den innan, så tror jag man inte använder den bara för man sänker hastigheten. Utan tvärt om , för nu kör ju bilarna saktare. Då kan jag gå över vägen.

 31. Grabbarna i V Ingelstad IS P02 är runt i byn och säljer ett bullabonnemang i byn. Hoppas att ni kan stödja dem så de kan åka till Gothia cup och göra orten berömd liksom de gjort lokalt i Skåne. Ingen underskattar VIIS ungdomslag längre ;)

  Länk till deras sida: http://www.viis.se/fotboll/p02/

 32. Toppensida det här.
  Vi överväger att köpa hus V. Ingelstad och är nyfikna på hur ni som bor där nu upplever ljud/buller från väg 101 och järnvägen. Från 2015/16 kommer pågatågen ha ca. 50 avgångar som passerar och det skulle vara intressant hur det upplevs idag med biltrafik, gods- och nattåg.
  Tacksam om någon vill dela med sig.

  • Hej Björn.

   Jag har bott 40 år i byn. Som barn och ungdom uppe vid Byvägen. Hade väl inte så mycket synpunkter på trafik och buller i den ålder, förde nog mest oljud själv.
   Har sedan bott som vuxen med barn 100-150 meter från järnvägen. Folk som övernattar har ibland hört tågen på natten, men man vänjer sig snabbt, vi vaknar aldrig av dem numera. Pågatågen är väl dessutom mycket tystare än godstågen.

   Trafiken i byn är mest koncentrerad till Byvägen, Kyrkovägen och Stationsvägen. Även en del trafik morgon och eftermiddag på Mellanvägen och Ingelsvägen, då dessa leder till byns förskola.
   Tror att vi har ganska lagom med trafik i förhållande till byns storlek. Kanske någon annan kan ge sin version?

   Välkomna till byn och kul att ni gillar hemsidan.

  • Oljud?
   Bodde utanför byn på åkern i sju år och hade problem i början när jag flyttade neri byn. Mest av gatlampan utanför mitt fönster och för att folk har pratat med sina hundar där med!! Allt är relativt! Men jag har inte störts av tågen! 4 näktergalar gjorde att jag fick sova med stängda fönster, de stör inte min sömn nu!
   Detta är en underbar by med grod-, näktergals-, rävsång o barns glada skratt. . Snart får vi även en vettig kommunikation, Jag står ut med lite x-Tra väsen för bättre kommunikation, därmed inta sagt att här är väsen idag!!

 33. Vad tycker ni om nya hastigheten på väg 101?
  Är det för långsamt med 40 km/h?
  Själv känner jag att det går alldeles för långsamt med 40 km/h!
  Men jag vill veta vad ni som bor i närheten tycker!
  Med tanke på att det finns gångtunnel och cykelbana såg jag aldrig vitsen med att sänka hastigheten till 40!
  Kunde inte tidsbegränsning av hastigheten vara ett alternativ, som i Anderslöv och Alstad?

  • 40 km/h känns tryggt och bra vid en skola, tidsbegränsning hade annars funkat utmärkt. Lite förvånad över sänkningen, med tanke på planskild cykelbana och gångtunnel.
   Tror att de flesta kan offra knappt 12 sekunder för säkerheten.

   • Skummade igenom hastighetsutredningen, fick intrycket att det fanns aspekter som sa att det blev försämrad säkerhet med lägre hastighet. Ser man krasst på saken kan det upplevas som konstigt att jag inte är beredd att ”offra 12 sekunder för säkerheten”, men det är inte det det handlar om. Jag är beredd att offra mycket mer än så för min kära gamla hemby! Jag ser dock inte vitsen med hastighetssänkningen,det blev säkrare… på vilket sätt då?

  • Stig upp en kvart tidigare på morgonen, så slipper man stressa och köra så fort till jobb. För det handlar väl i grund och botten om det?. Annars kan jag hålla med om att det känns väldig sakta för att vara en landsväg. Jag har aldrig sett barn som korsar vägen. Ändå kör jag där varje morgon och bor själv i byn.

 34. Hej alla söder om landsvägen!
  Som ni kanske vet (eller inte!?)så har vi fått nya ägare till Pizzerian-
  i Vingelstad!
  Har bara testat just pizza men hujj va goa dom var!!!!
  Nu kommer det att bli svårt att kvala in till Beach 2014 :-(
  Det enda som saknas nu är en uteservering och tillstånd för grön ”sportdryck”

 35. Stort Grattis till Framtidskompassen i V.Ingelstad!!
  ӁRETS SKOLA!
  Vi har av Qualis blivit utsedda till läsåret 2012-2013 bästa skola i Sverige! Vi fick högst poäng av alla granskade skolor och kommer att ta emot utmärkelsen i Stockholm den 15:e oktober.
  Detta kommer naturligtvis att firas ordentligt med alla elever och personal efter ceremonin ” :)

 36. Perfekt för oss som funderar på att flytta till Västra Ingelstad.
  Tack för bra information.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.