Hem Föreningar

Föreningar

Föreningsliv är viktigt, underhållande och socialt. I vår lilla by finns det möjligheter för alla åldrar att delta.

Månstorps Scoutkår 040-44 33 33

Månstorps scoutkår är en liten, men aktiv och växande, scoutkår verksam i de östra delarna av Vellinge kommun. Vi håller till på vår scoutgård i Västra Ingelstad.

Som scout i Månstorps scoutkår kommer du lära dig saker som du har nytta av resten av livet!

Att tillsammans med patrullen klara av uppgifter, lära sig ta hand om sig själv och andra i situationer som inte är helt vanliga, ger dig färdigheter som du har nytta av resten av livet. Vi lär oss respektera varandra och oss själva, vi lär oss genom att prova, hjälpa varandra och genom ledarnas instruktioner.

Hos Månstorps Scoutkår är alla välkomna!

Vellinge Golfklubb 040-44 32 55

Vellinge Golfklubb är en etablerad golfklubb med en 18-håls anläggning och hög trivselfaktor. Spela golf i ett öppet skånskt landskap på en lätt kuperad bana med inlandskaraktär och omväxlande layout, som passar de flesta golfare. Klubben arbetar aktivt för att ständigt utveckla klubben och dess verksamhet.

Förutom en 18-hålsbana har vi även bra träningsmöjligheter, som inkluderar en 6-håls korthålsbana, samt puttinggreener, chippinggreen, träningshål för korta järn och bunkerspel samt en drivingrange under tak.

Klubben har idag ca. 1.300 medlemmar. Av dessa är ca 10 procent juniorer. Verksamheten har ett brett utbud av aktiviteter som passar både elit och bredd.

Vellinge Golfklubb bildades 1988 och valdes in i Svenska Golfförbundet som medlem nummer 236. Banan invigdes för spel den 19 maj 1991.

Välkommen på ett besök!

Vellinge Golfklubb

PRO Månstorp 040-44 33 63

PRO Månstorp

Vi är en av fyra PRO föreningar i Vellinge Kommun och befinner oss längst österut på gränsen mot Svedala och Trelleborg.

Vår verksamhet är mycket varierande med både fest och vardag.

Besök gärna vår hemsida så hittar du en del av vad vi sysslar med. Några av våra återkommande aktiviteter:

  • Stavgång vid Käglinge naturområde.
  • Canasta i klubblokalen. Även nybörjare välkomna.
  • Zumbadans.
  • Vattengympa på Månstorps Ängar.

 

Västra Ingelstad IS 040-44 33 94

Västra Ingelstad IS är en idrottsförening som utvecklar barn och ungdomar i fotboll, innebandy och även gymnastik.

Föreningen har ca 400 aktiva medlemmar, varav fotbollen är den största verksamhetsgrenen. Vi växer stadigt och det startas nya lag varje år.

Vi erbjuder killar och tjejer att träna fotboll och innebandy i fina lokaler och på fina utomhusplaner. Sedan något år har vi även en stor konstgräsplan med plats för tre 7-mannaplaner.

Varje år genomförs flera cuper och en ”fotbollsskola” där alla är välkomna. Föreningen satsar mycket på att hålla hög kvalitet i utbildningarna och investerar årligen mycket i att utveckla våra fantastiska ledare.

Konstgräsplan

Titta in på klubbens hemsida för mer information www.viis.se

Ingel Singers – kören för alla sångglada

Vi är den lokala kören för alla sångglada i Västra Ingelstad med omnejd, Vi sjunger för att det är kul och för att man mår bra av att sjunga!
Under terminerna övar vi tisdagar 19.00-20.30, och sjunger lite gott och blandat: musical-låtar, lite visor och kanske en och annan schlager. Som körmedlem har man stora möjligheter att påverka repertoaren.
Hör av dig till marianne.ullstad@gmail.com för mer information och anmälan.

Träsnidarna i Månstorp

Vi är en förening som sysslar med hobbysnickeri och riktar oss alla som är 65+. Vi håller till i den lilla byggnaden framför Månstorps Ängar där vi har en fullt utrustad snickeriverkstad. För närvarande har vi igång fyra grupper som snickrar varsin eftermiddag i veckan.

Vi hälsar alla nya medlemmar som är 65+ välkomna.

Kontaktpersoner är Göran Peterson 040-443474 och Rolf Nilsson 040-443516.

Träsnidarna Träsnidarna

Aktiv Ungdom

Vi har barndans 7-9 år på Framtidskompassen i Västra Ingelstad. Här dansar vi till musik som hela lågstadiet älskar. Vi börjar att sätta ihop lättare rytmiska koreografier tillsammans och tränar även lite teknikövningar. Framför allt har vi roligt tillsammans till musikens takter.

Aktiv Ungdom har funnits i Vellinge kommun i över 30 år. Vi arbetar för att ge barn och ungdomar något meningsfullt att göra på fritiden. Vi strävar alltid efter att tillmötesgå barn och ungdomars egna önskemål om fritidsaktiviteter och välkomnar alla idéer.

Hör gärna av dig till vellinge@aktivungdom.se vid frågor eller anmälan.

Isabelle MalmAktiv Ungdom
Aktiv Ungdom
Trelleborg & Vellinge
Tel: 0707-681086