Hem Byn Månstorps ängar

Månstorps ängar

Månstorps Ängar

Månstorps Ängar – Demensby Vellinge

Månstorps Ängar är Sveriges första demensby. Vackert beläget i Västra Ingelstad i Vellinge Kommun bjuder äldreboendet Månstorps Ängar människor med minnesproblematik på en fri, men samtidigt trygg, miljö. Här kan du fortsätta leva livet oberoende och med värdighet. I byn finns härliga promenadstråk, vacker strandmiljö, varmvattenpool, skönhetssalong och annat som hör det goda livet till. Som på alla våra äldreboenden i Vellinge Kommun hjälper personalen till att aktivera och skapa glädjefyllda stunder i vardagen.

Leva Livet
På Månstorps Ängar sprudlar det av aktiviteter och vi är ofta ute i trädgården och omgivningarna. Förutom de dagliga aktiviteterna har vi regelbundet champagnefrukost och tema-aktiviteter vid Vingelbaren. Vid större festligheter bjuder vi in någon orkester. Vi har samarbete med utomstående arrangörer vid olika aktiviteter, som föreläsare, underhållare, föreningar, volontärer och förskola. Här finns en kommunal simbassäng där vi har bokad tid en gång per vecka. Du erbjuds regelbundet utomhusvistelse och promenader samt utflykter med Leva Livet bussen för att vidga vyerna.

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Vårdhundsteam
Vårt vårdhundsteam används i vård och omsorgsarbetet. Vårdhundens uppgift är att motivera och träna samt sprida glädje och entusiasm både inomhus och utomhus. Rehabiliterande insatser med vårdhund ordineras av legitimerad vårdpersonal som utbildats för denna uppgift.

Måltider & matglädje
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många – dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.
På Månstorps Ängar finns en restaurang som är öppen dagligen där kock och kökspersonal tillagar lunch och middag till oss. Du har möjlighet att äta lunch i restaurangen som även är öppen för allmänheten.

Personalteam
Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar Leva Livet-inspiratör och team, vårdhund med förare, omvårdnadspersonal, specialistutbildade undersköterskor, gruppledare, sjuksköterskor, dagverksamhetsteam, lokalvårdare och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig.
Tillgång till distriktssköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och demenssjuksköterska.

Omsorg
Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Boende
Varje enhet har ett stort kök med matsal, vardagsrum, inglasad balkong och ett gemensamt rum. Här finns ett inglasat orangeri, biblioteksrum och samlingsrum med storbildsskärm. I anslutning till huset finns två innergårdar med odlingslotter, promenadslingor, en sinnesstimulerande trädgård, köksträdgård med hönshus och boulebana.

Lägenhet: ca 31-37 kvm med pentry och kyl, fransk balkong, stort badrum med dusch/toalett
Möbler: du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng och madrass: ingår
Larm: trygghetslarm
Telefon: möjlighet att koppla in
TV: möjlighet att koppla in
TV-licens: ingår
Hemförsäkring: tecknas av hyresgäst

Kontakta Månstorps ängar

Jörgen Göransson
Verksamhetschef
Telefon: 040-42 59 50
E-post: jorgeng@forenadecare.com

Förenade Care Månstorps ängar
Stationsvägen 1
235 41 Vellinge

Vårängen (A) 040-42 59 64
Sommarängen (B) 040-42 59 65
Vinterängen (C) 040-42 59 67
Höstängen (D) 040-42 59 66

Gruppledare 040-42 59 51
Vårängen (A) och Höstängen (D)
Helena Anagnosti 0739-015 548
Sommarängen (B) och Vinterängen (C)
Marie Olin 0739-015 717

Sjuksköterskor
Vårängen (A) och Höstängen (D)
Karolin Brakander 040-42 55 89
Sommarängen (B) och Vinterängen (C)
Susanne Olsson 040-42 58 87

Silviasyster
Barbro Carlsson 0700-19 17 83

Arbetsterapeut 040-42 57 49
Fysioterapeut 040-42 57 28

Dagverksamhet
Susanne Bergqvist och Renate Mårtensson
0739-015 719

Leva Livet inspiratörer
Marie Wirenstedt 0739-015 751
Nathalie Stahlénius 0739-015 721

Kök/Restaurang 040-42 59 59