Hem Byn Månstorps ängar

Månstorps ängar

Månstorps Ängar

Månstorps ängar drivs på uppdrag av Vellinge kommun

Vård- och omsorgsboendet Månstorps ängar ligger i Västra Ingelstad med utsikt över Söderslätt. Boendet erbjuder 56 lägenheter fördelade på två plan med fyra boendeenheter, till somatiskt sjuka äldre personer och personer med demenssjukdom.

På Månstorps ängar finns det en dagverksamhet för personer med demenssjukdom, restaurang och café samt varmvattenpool, bastu och träningslokal som är öppna för boende och allmänhet. Här finns även ett inglasat orangeri, biblioteksrum och samlingsrum med storbildsskärm. I anslutning till huset finns två innergårdar med odlingslotter, promenadslingor, en sinnesstimulerande trädgård samt en köksträdgård med hönshus. 

Lägenheterna
Lägenheternas storlek är 31-37 kvm och är utrustade med dusch och toalett. Du möblerar själv din lägenhet förutom säng, och tar med sänglinne, kudde, täcke, hygienartiklar och kläder. Det finns möjlighet att koppla in TV och telefon. Hemförsäkring och telefonabonnemang – tecknas och bekostas av dig. TV-licens bekostar Förenade Care. Hyra och vårdavgifter betalas till Vellinge kommun. 

Leva Livet
Leva Livet-teamet arbetar för en trivsam och meningsfull vardag, lite mer utöver det vanliga. I teamet ingår vårdhundsteam, Leva Livet-ombud som finns på varje enhet samt Leva Livet-inspiratörer som har olika ansvarsområden, aktiviteter/trädgård och djur/rörelseglädje. Teamet arbetar med aktiviteter utifrån att varje människa, varje möte och varje stund är viktig och unik. Du ska kunna underhålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Vi ser gärna att närstående och vänner deltar vid underhållning, utflykter, fester m.m. 

Vårdhundsteam
Vi kommer ha ett vårdhundsteam som ska användas i vård och omsorgsarbetet. Vårdhundens uppgift är att motivera och träna samt sprida glädje och entusiasm både inomhus och utomhus. Rehabiliterande insatser med vårdhund ordineras av legitimerad vårdpersonal som utbildats för denna uppgift.

God mat och dryck 
Maten tillagas på plats varje dag av kock och kökspersonal. Du har möjlighet att äta i restaurangen som även är öppen för närstående och utomstående. 
Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av moderna inslag med smakupplevelser från hela värden, naturligtvis serveras den älskade svenska husmanskosten. Det går att välja mellan tre rätter på lunchen varav en är vegetarisk. Varje lunch är komplett med huvudrätt och dessert. Speciell helgmeny finns. Kock och kökspersonal samarbetar med Leva Livet-teamet med planering av aktiviteter runt maten t.ex. bakning, chokladprovning etc. 

Personal
Personalteamet består av Leva Livet-inspiratörer, vårdhund med förare, undersköterskor, vårdbiträden, gruppledare, verksamhetschef, vaktmästare samt kock och kökspersonal. Månstorps ängar är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal. Det finns tillgång till sjuksköterskor, distriktssköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, demenssjuksköterska som ingår i den kommunala organisationen.

Du har en namngiven kontaktperson. Tillsammans med dig och dina närstående sammanfattar kontaktpersonen dina behov och önskemål i en individuell genomförandeplan som regelbundet uppdateras gemensamt med dig. 
Vi vill locka fram livsglädjen så att livet känns meningsfullt. Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan och genomsyras av grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv. Dina behov och önskemål tillgodoses så långt det är möjligt.

Vårt motto är Omtanke – Vänlighet – Service.

Kontakta Månstorps ängar

Norra Stationsvägen 10
235 41 Vellinge
Västra Ingelstad
040-42 59 50

Verksamhetschef:
Patrik Lindén
Telefon: 040-42 59 50
E-post: patrikl@forenadecare.com

Sjuksköterskor
Vårängen (A) och Höstängen (D)
Karolin Brakander 040-42 55 89
Sommarängen (B) och Vinterängen (C)
Susanne Olsson 040-42 58 87

Gruppledare 040-42 59 51
Vårängen (A) och Höstängen (D)
Petra Ziethen 0739-015 548 
Sommarängen (B) och Vinterängen (C)
Marie Ohlin 0739-015 717

Vårängen (A) 040-42 59 64 
Sommarängen (B) 040-42 59 65 
Vinterängen (C) 040-42 59 67 
Höstängen (D) 040-42 59 66

Dagverksamhet 
Maria Nordahl 0739-015 719

Leva Livet-inspiratörer
Helena Anagnosti och Rose-Marie Dufeu
0739-015 721, 0739-015 509

Kök/Restaurang 
040-42 59 59

manstorp@vellinge.se