Hem Äta & Bo

Äta & Bo

Precis som det ska vara i en liten by på landet, så har Västra Ingelstad både matställe och övernattningsmöjligheter.

Mat

Black Flag BBQ 0705-61 31 61

Vi har under många år drömt om att köra igång ett koncept som innefattar Texas style Barbecue i Västra Ingelstad där vi bor. Nu har vi äntligen vår lokal i Stationshuset i byn där vi kan laga maten för att sedan lämna ut den på flera småorter i närområdet.
Vi har i nuläget utlämning i Trelleborg varannan fredag mellan 17.30-17.45 på parkeringen framför Söderslättshallen. Vi fortsätter såklart även med utlämningen i Västra Ingelstad som varit igång sedan nyår 2019.
Utlämningen i Västra Ingelstad sker som vanligt varannan fredag mellan 16.30-17.00 i Stationshuset i Västra Ingelstad.

Vem är vi?
Ola som står för recept och matlagning har varit utbildad kock sedan 1991. Han är en av ägarna till Monster Bar & Steakhouse i Malmö där han även arbetar som kökschef.
Sofie är utbildad inom marknadsföring och driver en konsultbyrå där hon arbetar som Digital Media Specialist. Hon kommer därför att ansvara för marknadsföringen men även logistik och annat som behöver fixas.

Ola har stor erfarenhet av köksarbete, driva företag och har även tidigare arbetat med marknadsföring och affärsutveckling. Ola har gått flera kurser inom BBQ. För att nämna en av dessa har han utbildat sig hos Aaron Franklin som driver Franklin Barbecue i Austin, Texas.
Aarons ställe har vid flertalet tillfällen utsett till att ha bäst barbecue i USA. För att nämna några av Franklins många fans kan vi nämna Jimmy Kimmel, the late Anthony Bourdain och President Obama.

Gör din beställning för utlämning i Västra Ingelstad direkt på vår hemsida.

Övernattning

Broddahill 040-44 30 60

Det annorlunda övernattningsstället för Dig som trivs i lantlig atmosfär, men vill ha storstadens puls inom räckhåll!
Tycker du om det goda livet på landet?

Hör Du till dem som uppskattar
– lantlivets lugn och ro
– den speciella miljön på skånska slätten
– en god, hemlagad och hälsosam frukost
– personligt bemötande

Då ska Du pröva Lantgårds – Bed & Breakfast på Broddahill!
Njut av lantlivets sötma utan att försaka stadens nöjen och bekvämligheter. Från Broddahill är det 10 minuters bilresa till Malmö, 15 minuter till Trelleborg och färjorna till kontinenten och på 30 minuter tar du dig till Köpenhamn.

 

Elbetorp 040-44 31 02

Välkommen att övernatta på Elbetorps gård eller tillbringa semestern i lantlig atmosfär ”Söder om Landsvägen” i Skåne. Njut av den rogivande miljön. Du bor i stor lägenhet med hög standard i ett fristående hus på gården. Utsikt över böljande åkrar och Vellinge golfbana. På morgonen hämtar du dina frukostägg hos hönsen och klappar de andra djuren. Vill du ha sysselsättning finns det cyklar, gungor, rutschbana och andra leksaker. Inomhus finns bordtennisbord och sällskapsspel.

I närheten finns:
10 golfbanor, många skånska slott och herresäten, färjor till Danmark och kontinenten, ridhus och bokskogar, inomhus- och utomhusbad, 10 min till Malmö och 15 min till Trelleborg.

Enkelrum, dubbelrum och familjerum med kök. Öppet hela året.

 

Bröddarpsholms Gård 0705-60 56 88 (festlokal & hundcafé)

Jag har efter 10 fantastiska år lagt om verksamheten. Hunddagiset och pensionatet är stängt och jag har utvidgat min hundsalong, Hundsalong Bröddarpsholm där jag tar emot alla sorters raser.

Under 2018 kommer jag även att öppna upp ett hundcafé som är tänkt som en träffpunkt för traktens hundägare. Eller varför inte komma in om på promenaden och ta en kopp kaffe med tillbehör och passa på att ”vattna” hunden och köpa något gott till din bästa vän.

Nytt för 2018 är också att jag kommer att arrangera barnkalas med olika teman, du väljer själv och jag hjälper till med planering. Det kommer b la att finnas möjliget att boka ett ”hundkalas” för barnen där man får umgås med våra hundar Ebba, Maya och Nova. Vi provar på agility, enklare aktiviteter med hundarna och vill man bara mysa med vovvarna så går det jättebra. Därefter avslutar vi med lite mat. Vad sägs om Lady och Lufsenmenyn, Spagetti med köttbullar. Eller Hot Dog, grillad eller kokt korv med tillbehör. Varmt välkommen med din förfrågan om det låter intressant.

Vi har under en period renoverat vår festlokal och känner oss nu redo att öppna upp för bokningar under 2018. Vi har plats för upp till ca 60 personer. Det finns massor med olika alternativ att välja på. Boka lokalen med eller utan mat. Vi finns alltid tillgängliga när du har din fest och ser till så att alla har det bra.

Söker du lokal för utställning? Vi har tavellister där du på ett enkelt sätt hänger upp dina tavlor. Det finns också plats för att sätta upp sina alster på podier i lokalen. Vi har haft flertalet konstnärer här och hjälper gärna till att planera din utställning.

Hjärtligt välkomna hälsar

Anett och Peter Larsson