Arriedagen – fågel, fisk eller mittemellan?

  • Datum: 10/10
  • Tid: 11:00-15:00
  • Var: Arriesjön

Den 10 oktober vill vi skapa en familjedag då vi möts på kors över familjegränserna i ett naturreservat som är öppet för alla. En dag då vi tillsammans upplever naturens små underverk, såväl fågel som fisk och annat naturen har att erbjuda. En dag då du kan få tips om friluftsliv och vandring, hur man gör upp eld på ett säkert sätt och mycket mer. Alla aktiviteter är kostnadsfria:

Håva med Vattenverkstaden. Drop-in
Se vad du kan hitta för kryp i dammen med Vattenverkstadens pedagoger och titta närmre på din fångst hos Vattenvetarna.

Kanotpaddling och livlinegolf. Drop-in
Vid sjöns södra spets (södra parkeringen) finns både Vellinge och Månstorps scoutkår på plats om du vill testa på kanotpaddling och livlinegolf. Eller varför inte pausa under scouternas stjärntält?

Skapa med Vattenverkstaden. Drop-in
Skapa ditt fantasifulla kryp av det du hittar i skogen med vår slöjdkonstnär.

Guidade turer i Bara vara-stigen. Start kl 11,12, 13 och 14.
Följ med på en guidad tur längs ”Bara vara”, Sinnesstigen.

Vad har jag fångat i dammen? Drop-in
Titta lite närmare på vad du håvat i dammen med hjälp av Vattenvetarna/Malmö Museer som har luppar och storbildsskärm. Vattenvetarbussen är på plats.

Frilufts- och lägerliv. Drop-in
Stiftelsen Skånska Landskap välkomnar dig till vår camp. Lär dig göra upp eld med tändstål. Få tips på var du kan vandra och hur du packar ryggsäcken.

Gör upp eld med tändstål. Drop-in
Gör upp din egen eld och koka vatten till te och varm choklad.

Liten naturguidning i strövområdet. Drop-in
Med start vid Lägerlivs camp vandrar vi med Stiftelsen Skånska Landskap längs den Blå slingan, ca 1,5 km. Under vandringen gör vi några stopp och samtalar om allt från naturens mångfald till friluftslivets alla möjligheter.

Naturens egna städmaskiner och brasmys. Drop-in
Brasan är tänd vid sjöns södra spets. Vi bjuder på varm äppeldricka och pratar om vem som städar bort höstlöv, pinnar och döda djur? Vad kan nedbrytarna ta hand om och vad kan de INTE ta hand om. Möt en gråsugga, pyssla och testa naturbingo.

Arriedagen är ett av många arrangemang under Friluftslivets år av Stiftelsen Skånska Landskap. Dagen är ett samarbete med Vattenverkstaden, Malmö kommun samt Vellinge kommun.

Ta med er egen matsäck! Lämna gärna bilen hemma då det är begränsat med plats och ta cykeln ut!

Välkomna!

Föregående artikelTerminsstart för Ingel Singers
Nästa artikelCafé i församlingshemmet