Hämtning av grovavfall

Till grovsopor räknas lösa föremål i hemmet som till exempel möbler, cyklar, barnvagnar, trädgårdsredskap, spisar, soffor och kylskåp. 

Fast installerad utrustning i fastighet, exempelvis värmepanna, värmepump, rivningsavfall eller sanitetsgods räknas inte som el- eller grovavfall. Detta kan lämnas på någon av Sysavs återvinningscentraler, exempelvis vid Lilla Hammars återvinningscentral i Höllviken.

Hämtning av grovavfall sker från den 1 januari 2021 mot en kostnad av 250 kronor per tillfälle och efter beställning, max 1 gång per månad och abonnent. Beställning ska göras senast torsdag veckan innan hämtning via e-tjänsten. Har du frågor så kontakta Vellinge Direkt.

Grovavfallet ska vara märkt och utställt vid fastighetsgräns eller annan överenskommen hämtplats. Avfallet ska vara utställt senast måndag 07.00 och hämtas veckan efter beställning. Tänk på att grovavfall, så som kylskåp eller andra stora kollin, behöver stå upp för att underlätta för dem som hämtar. För hämtning av grovavfall kan du använda vår e-tjänst.

Flerbostadshus och bostadsrättsföreningar har särskilda platser för hämtning efter överenskommelse.

Du kan göra din beställning här och du behöver ha ditt BankID i beredskap.

Ansök här
Föregående artikelBegränsad service på biblioteket
Nästa artikelKonstrundan 2021