Bymiljöprogram V. Ingelstad

Den övergripande strategin för Västra Ingelstads bymiljöprogram är att stödja vardagslivet och sammanhållningen i byn för att ta till vara på bylivets kvaliteter och lantliga miljö. Västra Ingelstads offentliga platser bör vara mångfunktionella, vackra samt koncentrerade, då byn är liten och satsningar på platser i anslutning till rörelsestråk främjar spontana möten.

Kopplingarna mellan målpunkter framförallt skolan, förskolan och stationen är viktiga för att vardagslivet ska fungera. Målet är att när man kliver av tåget ska det kännas att man kommit hem till sin lilla stationsby och en stolthet på promenaden hem.
Ett ledord för gestaltningen av byns platser är ”Trädgården på landet”.

Läs hela bymiljöprogrammet här.

Föregående artikelÅterinvigning av kyrkans läktarorgel
Nästa artikelHej alla invånare i Västra Ingelstad