Utegym klart innan årsskiftet

Snart kan du träna dig i form på ett nytt utegym som ska byggas bredvid lekplatsen vid Arrendevägen i Västra Ingelstad.

Alla gymredskap kommer att vara utformade för att passa både nybörjaren och den mer vältränade. Här kommer finnas monkeybars, en crosstrainer, magövningsredskap, dip-station, pull-ups-ställning och boxar för upphopp och step-ups. Kort sagt möjligheter att träna hela kroppen! En skylt med instruktioner och tips gör att du inte behöver oroa dig för hur du ska ta dig an de olika redskapen.

Gymmet och den angränsande lekplatsen och fotbollsplanen kommer att knytas ihop med en central mötesplats med öppna siktlinjer däremellan. Avenbokshäckar ramar in platserna och ger känsla av trädgård. Humlestörar i samma stil som trädetaljerna i gymutrustningen ger grönska på höjden och päronträd och rabatter med robusta perenner från på utvalda platser ska öka trivseln.

All gymutrustningen och är utförd i gedigen målad furu som ger ett sammahållet intryck. Utrustningen ger möjlighet till träning för blandade muskelgrupper

och med olika intensitet. T.ex. kan nybörjaren göra Pull-Up från Dip Bar med fötterna i marken. På Push-Up kan nybörjaren göra avlastad armhävning, medan Pull-Up så småningom utmanar den avancerade. Back´n Abs ger möjlighet till avlastade sit-ups för nybörjare och extra tyngd åt den vältränade åt andra hållet. Box S och M ger möjlighet till upphopp eller steg till olika höjder. Balansfjäder fungerar för alla åldersgrupper. På fitnessskylten finns instruktioner och träningstips.

Gymmet, lekplatsen och fotbollsplanen knyts ihop med en central mötesplats och öppna siktlinjer däremellan. Avenbokshäckar ramar in platserna och ger känsla av trädgård. Humlestörar i samma stil som trädetaljerna i gymutrustningen ger grönska på höjden och päronträd och rabatter med robusta perenner på utvalda platser ska öka trivseln.

Byggstart beräknas preliminärt till första veckan i november och gymmet ska vara färdigt innan årsskiftet.

Källa: Vellinge.se
Föregående artikelBodypump på Formtoppen
Nästa artikelKom och stöd Kyrkans Internationella arbete