V. Ingelstad Släputhyrning

Vi hade länge saknat en lokal släputhyrare och efter många månaders funderande så valde vi att se vilka möjligheter som fanns för oss. Tanken var att det ska vara enkelt att hyra släp och att det skulle sköta sig mer eller mindre själv utan inblandning av personal.

Med dessa krav i ryggen så kontaktade vi Brenderup Rental efter sommaren 2018. Och när de sa att de höll på att ta fram ett smart lås som var integrerat i deras bokningssystem så var beslutet ganska lätt.
Men först behövdes någonstans att ha dem. Vi kontaktade kommunen och fick möjlighet att hyra en del av den fastighet där vi nu håller till, nämligen korsningen Byvägen/Landsvägen.

Vi bestämde oss för fyra släp, två stycken med nätgrind och två med kåpa/skåp. Och en takbox. Samtliga släp utrustade med Brenderup Rentals smartlock-lösning. Efter lite förberedelser både vad det gällde markarbete men även från leverantörens sida, då vi är först ut med deras smartlock-lösning, så var släpen på plats i april månad. Nu har vi kört i lite drygt fyra månader så nu börjar vi bli inkörda på hur tekniken fungerar. Och det fungerar i de flesta fall riktigt bra.

Vi har haft lite barnsjukdomar men det har vi kunnat lösa snabbt och smidigt med leverantören. Under dessa fyra månader har vi också lärt oss vilken information som kunden behöver och hur vi kan hjälpa dem på bästa sätt om de inte får tekniken att fungera.
Det vanligaste svaret när de ringer är ”Är ljuset på? Slå på det så kommer låset att komma igång inom en minut”. Låset i sig kommunicerar via mobilnätet och behöver vara uppkopplat för att både upplåsning och tillbakalämning ska fungera. Och precis som en mobiltelefon så behöver det ström. Detta tas från ljuset på släpet, varför det behöver vara på, gärna under hela tiden man kör.

Boka så här:
För att boka så går man in på vi-släp.se, väljer den typ av släp som önskas och betalar med sitt kort. Därefter får man ett mail med en länk till sin bokning. Denna länk behöver man kunna öppna på telefonen på plats, så tillgång till mailen i telefonen är att föredra. När man väl öppnat länken och påbörjat uthyrningen så går man igenom ett par punkter, tex att ljuset fungerar och att släpet är helt och rent. Den sista punkten är att låsa upp släpet. När väl uthyrningen har påbörjats så kan man förlänga hyrestiden eller återlämna släpet.

Välkomna att boka!

Mårten och Lina Steimer

Föregående artikelByalagets namninsamling för bättre trafiksituation
Nästa artikelIngel Singers – kören för sångglada!