Sveriges bästa skolkommun – för femte året i rad

Vellinge är Sveriges bästa skolkommun – för femte året i rad.

Vellinge är den kommun i Sverige som ger skolan allra bäst förutsättningar. I dag den 8 november presenterade Lärarförbundet sin årliga ranking Bästa skolkommun, och Vellinge hamnar åter på förstaplatsen.

I år är sjuttonde året som Lärarförbundet rankar Sveriges bästa skolkommuner, och Vellinge är den kommun som har hamnat överst på prispallen flest gånger. Vellinge blev etta 2012, 2014, 2015, 2016, 2017 – och 2018. (2013 hamnade Vellinge på plats två.)

– Alla lärare och elevers arbete varje dag har grundlagt att Vellinge är Sveriges bästa skolkommun. Att vi över tid ligger i den absoluta toppen visar att det långsiktiga arbetet med fokus på kunskap och lärande ger resultat, säger utbildningsnämndens ordförande Gustav Schyllert (M).

Rankingen bygger på statistik utifrån 13 kriterier som tar hänsyn till kommunernas olika förutsättningar och bakgrundsfaktorer, genom ett så kallat likvärdighetsindex som gör det möjligt att på ett rättvist sätt jämföra alla kommuner efter samma kriterier.

Mer information om rankingen och hur Vellinge presterar på olika områden finns på Lärarförbundets webbplats.

– Vi är stolta att utifrån ett långsiktigt och strategiskt kvalitetsarbete åter kunna benämna oss som Sveriges bästa skolkommun. Det är i huvudsak våra kompetenta medarbetare som gör skillnaden. Vi har en hög kompetens i våra verksamheter vilket också gör att behöriga och erfarna lärare söker sig till oss. Vi lyckas väl, med höga målsättningar och ett tydligt och nära samarbete mellan politiska mål och tjänstemännens utförande. Vi siktar alltid lite högre, och förväntar oss lite mer. Det tror jag utgör skillnaden, säger Fredrik Wegbratt, utbildningschef.

Källa: Vellinge.se

Föregående artikelAktuella byggplaner i V. Ingelstad
Nästa artikelFörfattarbesök – Joachim & Ingrid Wall