Invigning av nya förskolan

I dag fredag den 16 november har det varit invigning av den nya förskolan i Västra Ingelstad.

 

Barn och föräldrar medverkade, tillsammans med representanter från kommunen, huvudmannen Framtidskompassen och entreprenörer. Utbildningsnämndens ordförande Gustav Schyllert (M) klippte band och höll tal.

– Många barnfamiljer väljer att flytta till Vellinge kommun och Västra Ingelstad och det finns ett behov av fler förskoleplatser. Förskolan är det första steget på kunskapsresan och ändamålsenliga lokaler med en kreativ och stimulerande miljö är en viktig förutsättning för hög kvalitet. På den nya förskolan finns det bra förutsättningar för lek och lärande såväl inom- som utomhus, säger Gustav Schyllert (på bild nedan).

 

Den nya förskolan har byggts har plats för 120 barn och togs i bruk tidigare i veckan. Den är byggd på ett hållbart sätt och har en tillgänglig lärmiljö med ljusa och ändamålsenliga lokaler. Utemiljön är utformad för att stimulera barns lek och lärande med exempelvis bilbanor, pedagogiska hopphagar och sandlådor med levande träd i mitten.

Källa & Foto: Vellinge kommun

Föregående artikelJul på Östra Grevie folkhögskola
Nästa artikelTillväxtavdelningen söker ett bollplank – Avslutat!