Jordholmen – Det bästa av två världar

På Jordholmen förenas lantlig idyll med bekväm närhet till storstan. De väldesignade och genomgående hyresrätterna, varav hälften är etagelägenheter, har alla en härlig villakänsla och uteplatser i två vädersträck. Några lägenheter har egen trädgård.
Totalt 78 yteffektiva och funktionella hyresrätter ska byggas av Vellingebostäder strax öster om den nya tågstationen. Arbetet påbörjades under vintern 2016 och inflyttningen är planerad under våren och sommaren 2018. Lägenheterna publiceras på Boplats Syds hemsida 1:e november 2017.
Vellingebostäder kan erbjuda lägenheter med plats för allt från en till fem personer – tvåor, treor och fyror med rimlig hyra.

Materialen är hållbara och gedigna. Den öppna planlösningen skapar en härlig rymd. Etagelägenheterna har öppet upp i nock och generösa ljusinsläpp. De ljusa och genomgående bostäderna har antingen balkong eller terrass. Alla lägenheter har ekparkett i alla rum och praktisk klinker i hallen. Köket från Marbodal går i fräscht vitt med en vacker grå bänkskiva. I det kaklade badrummet finns både tvättmaskin och torktumlare.

Området får en genuin bykänsla, vars kvarter med gränder och grönytor bildar en naturlig övergång i gränslandet mellan befintliga villaområden och den nya tågstationen. Arkitekterna på Stadstudio har hämtat inspiration i de gamla skånska gårdarna med en gemensam gårdsplan med både privata och gemensamma mötesplatser, entréer, förråd och integrerade parkeringsplatser. Jordholmen, med sitt stationsnära läge, erbjuder sina hyresgäster bilpool och laddningsstolpar för elbilar.
Mer information om lägenheterna finns på Boplats Syd.

Föregående artikelBiljettsläpp till vinterkonserten
Nästa artikelSpökrunda i byn