Nu byggs 78 nya hyresrätter i Västra Ingelstad

Igår togs det första spadtaget till de 78 hyresrätter med villakänsla som ska byggas i Västra Ingelstad. De stationsnära lägenheterna förväntas vara klara för inflyttning under 2018.

Vellingebostäder som är byggherre för projektet har lagt stort fokus på en hållbar och vacker stadsmiljö med genomtänkta materialval och vacker design.

– Stor omsorg har lagts på en genomtänkt arkitektur som tar fasta på ortens unika förutsättningar. Kvarteren får en härlig bykänsla och inspirationen har hämtats från äldre skånska gårdar. Det planeras också för bilpool och laddningsstolpar för elbilar, säger Anders Larsson, VD Vellingebostäder.

Vellinge kommun har planer på att låta orten bli huvudort för de östra kommundelarna och med Trelleborgsbanans trafikstart förra året gick ortens utveckling in i ett nytt skede. Parallellt med bostadsbyggandet planeras även för förbättrad handel, service samt centrumutveckling.

Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande är mycket positiv till byggnationen.

– Efterfrågan på bostäder är stor och det här blir ett bra tillskott i ett attraktivt stationsnära läge. Bostäderna kommer rikta sig till olika målgrupper, äldre, yngre och barnfamiljer. Byggnationen av hyresrätterna är en del av den positiva utveckling av V. Ingelstad som kommer fortsätta under kommande år, säger Carina Wutzler.

Fotograf: Annika Andersson / Vellingebostäder

Föregående artikelPop på puben
Nästa artikelÅrsmöte vägföreningen