Nytt gym öppnar i Västra Ingelstad

Formtoppen ska starta gym i gamla idrottshallen i Västra Ingelstad. Vellinge kommun kommer att teckna ett hyresavtal med Formtoppen och planen är att gymmet ska öppna i början av 2017.

Ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig i tisdags positiva till att den nedre delen av idrottshallen, under gymnastiksalen, omvandlas till gym. Det är Vellinge kommun som äger lokalerna och det är Formtoppen som lämnat in en intresseanmälan om att starta gym i Västra Ingelstad. Beslutet innebär att kommunen kommer att göra anpassningar av lokalen för att möjliggöra gymverksamhet.

– Det här är en positiv satsning för alla invånare i den här delen av kommunen. Det är mycket på gång nu och det märks att Pågatågstrafiken har gett den här kommundelen en rejäl skjuts i positiv riktning. Jag tror att gymmet kommer att användas av såväl yngre som äldre personer – en friskvårdssatsning samtidigt som det blir en ny mötesplats på orten, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen kommer att teckna hyresavtal med Formtoppen som idag bedriver verksamhet i Höllviken och Skanör. Inventarier och övrig utrustning kommer att bekostas av Formtoppen.

– Vi har länge tittat på att etablera oss i denna del av kommunen och nu känns tidpunkten helt rätt. Vår förhoppning är att invånarna i Västra Ingelstad och orterna runt omkring tar till sig oss på samma fantastiska sätt som man har gjort i Höllviken och i Skanör/Falsterbo säger Per Christiansson verksamhetschef för Formtoppen.

Går allt enligt planerna kommer gymmet öppna under första kvartalet 2017. De föreningar som idag har verksamhet i idrottshallen kommer att kunna fortsätta med det även framöver.

Föregående artikelGåsamiddag på folkhögskolan
Nästa artikelNya tider för både buss och pågatåg