Nya tider för både buss och pågatåg

På grund av spårarbeten förändras tidtabellerna 11 december för pågatågen till och från Trelleborg med några minuter.

Trafikverket sänker hastigheten på stambanan och det för med sig att pågatågens avgångstider förändras med några minuter, både till och från Trelleborg. Det rör sig om en handfull minuter, till exempel kommer tågen att avgå från Trelleborg C på minuttalen 05 och 35, inte som tidigare 09 och 39.

Förändringarna genomförs i samband med tidtabellsbytet 11 december. Detta får konsekvenser för framför allt busslinje 144.

Nya tider för både buss och pågatåg

På grund av att det inte längre går att passa tågen både i Östra Grevie och Trelleborg C delas linjen i två. Nya linje 144 går mellan Östra Grevie och Anderslöv medan sträckan Anderslöv–Trelleborg trafikeras av linje 183.
Även busslinjen 145 mellan Svedala och Trelleborg påverkas av den sänkta hastigheten på stambanan. Linje 145 får timmestrafik och ansluter bara till tåg i Svedala. Körvägen ändras också, bussen kör inom Alstad och stannar vid hållplats Stationsvägen samt kör via Trelleborgs lasarett.

En hållplats i Trelleborg byter också namn. Trelleborg Norra Skolan blir Trelleborg Klörupsvägen.

Föregående artikelNytt gym öppnar i Västra Ingelstad
Nästa artikelFästingar – föreläsning av Lars Lundqvist