Fästingar – föreläsning av Lars Lundqvist

Lunds universitets forskarturné besöker oss med föreläsning av Lars Lundqvist.
Fästingar har blivit en veritabel plåga för många. De har fått människor att inte vilja gå skogspromenader eller på andra sätt begränsat deras liv. Men några kanske inte vet så mycket om deras spännande liv. En vuxen fästing är fem eller sex år gammal. För att uppnå denna ålder har de sugit blod från två tidigare värddjur, och överlevt flera vintrar. De har förmåga att klara sig i två helt olika miljöer, i vegetationen och i en tät däggdjurspäls eller fågelskrud. Föreläsningen berättar om vilket slags djur de är och lite om deras livsmiljö.

Intressant föreläsning om fästingar på biblioteket

Fri entré. Föranmälan på tel. 040-42 59 20 eller e-post biblioteketvi@vellinge.se
Arr: V. Ingelstads bibliotek och Lunds universitet. Plats: V. Ingelstads bibliotek.

Föregående artikelNya tider för både buss och pågatåg
Nästa artikelParabolföreningen informerar