Vellingebostäder bygger hyreslägenheter

Vellingebostäder vann en markanvisningstävling i Västra Ingelstad i början av sommaren och projekteringen pågår nu för fullt.
Totalt ska det byggas 80 hyreslägenheter strax öster om den nya tågstationen. Första etappen påbörjas nästa år, och inflyttning är planerad till 2017.

Området har ett stationsnära, attraktivt läge. I dag har vi 13 mindre lägenheter mitt i byn och omsättningen är obefintlig. Det känns därför riktigt bra att kunna erbjuda tvåor, treor och fyror med villakänsla och rimlig hyra för hushåll från en till fem personer. Detta skapar en trivsam mix av hyresgäster, säger Anders Larsson, vd för Vellingebostäder.


I första etappen byggs 20 marklägenheter med egen trädgård och lika många etagelägenheter med hög takhöjd i en del av bostaden.

Till området har arkitekterna på Stadstudio hämtat inspiration i de gamla skånska gårdarna med en gemensam gårdsplan med både privata och gemensamma mötesplatser, entréer, förråd och integrerade parkeringsplatser. Det stationsnära läget, samt att det planeras för bilpool, reducerar dessutom behovet av bil i området.

Föregående artikelTidtabell för tåg 9 på Trelleborgsbanan
Nästa artikelJulkonsert i Östra Grevie