Trelleborgsbanan

Nya pågatågsstationer ska byggas i Trelleborg, Östra Grevie och Västra Ingelstad. I Trelleborg ska stationen byggas i det gamla stationsläget. För att öka säkerheten på banan byggs också fem planskilda korsningar längs sträckan. I samband med detta byggs ett flertal nya vägar. Samtliga obevakade järnvägskorsningar kommer att tas bort.

Ett nytt mötesspår byggs i Östra Grevie och mötesspåren i Västra Ingelstad samt Skytts Vemmerlöv förlängs. Det kommer också att göras kringåtgärder som ramper och trappor till plattformarna, parkeringsplatser, busshållplatser, samt väder- och bullerskydd.

Aktuellt i Västra Ingelstad

Byggnationen av stationen i Västra Ingelstad är nu igång.

  • Fram till vecka 33 sker nattarbeten på sträckan Lockarp-Trelleborg. Störande arbeten och transporter kan förekomma.
  • Tors-Mån vecka 22 stängs tågtrafiken av. Då sker intensivt arbete med bland annat inläggning av nya spårväxlar och kontaktledningsbyte. Detta innebär att det kan bli mycket trafik kring arbetsplatsen och arbeten dygnet runt.
Föregående artikelKonstrundan 2015
Nästa artikelValborgsfirande på Jiddebjer