Vattenläcka i Västra Grevie/Mellan-Grevie lagad

Det har uppstått en vattenläcka på Vattle Byväg. För att läckan ska kunna lagas måste Vattle Byväg stängas av från Södra Hötoftavägen till Vattlevägen.
Vattnet kommer att stängas av och ett antal hushåll kommer att drabbas, bland annat i Västra Ingelstad.

Vattentankar kommer att ställas ut vid Månstorps ängar i Västra Ingelstad, vid Folkhögskolan i Östra Grevie och i Västra Grevie (tänkt för boende i Västra Grevie, Vattle och Mellangrevie). Dessa kommer troligen att vara på plats innan kl. 12.

Två tankar kommer även att ställas vid skolan i Västra Ingelstad och vid Montessoriskolan i Östra Grevie. Det är dock oklart när dessa är på plats.

Då vattnet släpps på igen kan det vara annorlunda i färgen, brunt av rost eller vitt av luft. Detta är helt ofarligt, men du bör undvika att tvätta ljusa textilier tills vattnet är klart. Vattnet återfår sin normala kvalitet efter en stunds spolning.

Skulle problemet kvarstå kontaktar du Vellinge Direkt på telefon 040-42 57 00.

Uppdatering 18.43:

Vattenläcka på Vattle Byväg är lagad, och vattnet beräknas börja komma tillbaka till de drabbade hushållen strax innan klockan 18 på torsdagskvällen. Detta under förutsättning att inga följdläckor uppstår.
Tänk på att det kan ta lite tid innan vattnet i kranen uppnår normalt tryck. De vattentankar som har placerats ut kommer att stå kvar under kvällen.

Källa: Vellinge.se
Föregående artikelKonstrundan 2014
Nästa artikelValborgsfirande på Jiddebjer